Zgradi si pozitivno okolje preden začneš delati na sebi.

Fitness Gear 2

KAKŠNO JE PRAVZAPRAV OKOLJE, KI TE OBKROŽA? KO SE ZARES DOBRO OZREŠ OKOLI SEBE, LAHKO OPAZIŠ, DA TE NEKATERI DEJAVNIKI OVIRAJO PRI NAPREDKU.

Okolje je celota vseh neživih in živih elementov, ki obkrožajo organizem. Ti elementi neposredno in istočasno vplivajo  na razvoj in življenjsko aktivnost organizma, ter hkrati zanj predstavljajo nevarnost ali škodo. Želimo ali ne, naša okolica močno vpliva na kvaliteto počutja in dela. Zdi se mi, da si je potrebno ustvariti pozitiven in prijeten delovni prostor, ki te navdaja z dodatno motivacijo ter energijo. Naprimer, meni utesnjeni, temni prostori brez zraka, ubijajo željo do življenja. Kot naročeno se v takih prostorih ponavadi gibajo še zategnjeni ljudje zaradi katerih si lahko pošlješ samo metek v glavo.

Trdno verjamem v to, da se energija, ki jo oddajaš slej kot prej vrne h tebi v različnih oblikah. Ste kdaj opazili kako zagrenjeni ljudje vedno vlečejo nesrečo nase? Za njih nikoli ni nič vredu in sploh ne opazijo kako jih črnogledost spremlja kot temen deževni oblak. »Lajf ful ni fer« je bila ena izmed priljubljenih zveznih besed bivše prijateljice. Po vsaki kavi sem prišla domov izmozgana ter čisto zamorjena, ker jamranju ni in ni bilo konca. Dolgo časa nisem vedela v čemu tiči problem, saj sem se počutila krivo zaradi lastnega nasmeha na obrazu. Sem pač pozitivna oseba in se rada smejem. Je moje življenje zato kot iz škatlice? Seveda da ne! Vsak ima svojevrstne probleme in težave, le drugače gledamo na njih. Jaz jih rešujem sproti in se ne sesedem v kot sobe kot kupček nesreče. Črnoglede osebe vas bodo slej kot prej zvlekle s sabo na dno, saj na svet gledajo skozi kalejdoskop negativnih pripetljajev. Jamrajo, demotivirajo, grajajo, očitajo…to niso ljudje, ki bi jih želeli v svojemu življenju. V preteklem letu so se tako ločile poti večih prijateljstev, a sem kljub neizmerno težki odločitvi zrasla v močnejšo in bolj srečo osebo.

Kakorkoli, okolica je ključnega pomena za razvoj – takšen ali drugačen. Vem, da nekateri raje trenirate zunaj in drugi v fitnesu, kar je vse lepo in prav. Vsak izmed vas lahko v svoje okolje vnese tiste spremembe, ki mu najbolj ustrezajo, za začetek pa tukaj je le nekaj mojih svežih idej:

  • Obkrožila sem se z isto miselnimi in zabavnimi ljudmi, ki izžarevajo pozitivno energijo. Zaradi njih zjutraj vstanem z nasmehom  in z nasmehom tudi zaspim.
  • Na dan preberem kakšen zanimiv članek ali dva, ki poskrbita za val pozitivnih in poučnih informacij.  En dan preberem nekaj o zdravi prehrani, drug dan o jogi za začetnike. Tem in materiala je res ogromno.
  • Da bi se izognila skušnjavam, ki pretijo name v domači kuhinji, sem si v hladilniku uredila lasten kotiček z zdravo prehrano.
  • Tu in tam se obdarim z novim kosom nove športne opreme. V preteklih letih sem rada telovadila v starih razvlečenih stvareh, a sem se pred kratkim odločila zamenjati garderobo. Vaaau, kakšna razlika. Roko na srce, investirajte v kvalitetno športno opremo.
  • Na zunanji del hladilnika, sem si prilepila motivacijski kolaž, ki me vsak dan spomni zakaj se trudim in švicam kot prašiček.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.