8 citatov, ki jih mora poznati vsaka samozavestna punca.

Zajtrk 1

Pomlad že nežno trka na naša okna in svet zunaj se počasi prebuja. Ptički žvrgolijo, rožice cvetijo in sonček nam v topel čaj vsak dan primeša žličko sreče. Kljub vsemu mi oči obrobljajo temni podočnjaki, ko se zehajoče prebijam skozi dneve, ki se mi vlečejo kot čajanka norega klobučarja. Nespečnost se je očitno odločila, da pokvari stikalo za spanec in s tem raztrešči vse možnosti, da utišam svoje možgančke vsaj za nekaj ur. Zdaj tudi ponoči misli švigajo naokoli kot čebele na  odtrgani žurki. To noč sem si čas krajšala z razmišljanjem o Kleopatri, trojanski Heleni in Ivani Orleanski.

 

Vse tri so bile močne ženske. Najbrž. Bi že moralo biti res. Ena se je naokoli prenašala v preprogah, drugo so ves čas nadlegovali pohotni moški, zadnja pa je za poklic nosila železne hlače. Njihove zgodbe odmevajo skozi zgodovino in njihova imena so se nam zasidrala v spomin. Vendar zakaj? Kaj pravzaprav naredi močno žensko tako drugačno? To da je zvesta sama sebi, ko se ji poruši cel svet? To da je zmožna svoje sanje spremeniti v resničnost? To da je pripravljena umreti za ljubezen? Če postavimo ta srčna dejanja na stran, so jih najbrž težili podobni nepomembni problemčki, kot nas težijo danes. Vse rade tečnarimo ob slabih dnevih, moški nam najedajo samo zato ker so moški in tisto sosedovo prasico bi najraje vrgle v prvo luknjo ob cesti – vse po starem.

 

Ste kdaj doživele tisto karmično izkušnjo, ko vaš življenje v rit brcne tako močno, da s faco pristanete na trdih tleh? Vso motivacijo, srečo in pogum odplakne kot velikanski cunami? Mislim, da so močne ženske tiste, ki ne pustijo valu, da jih pogoltne pod gladino, temveč se same potopijo, da poberejo razbite delčke svoje samozavesti. Soočijo se s svojimi strahovi, tvegajo in najdejo poti okoli ovir vseh velikosti in oblik. Ne razmišljajo ampak naredijo.

 

Upam, da bom nekega dne ena izmed njih, zato imam doma prav posebno knjigico s citati, ki jih preberem, ko se počutim čisto nemotivirano ali leno izven meja normale. Pravzaprav bi se morala  kaznovati, ker sem toliko časa odlašala z tole objavo. A preden se prebutam do smrti z nočno svetilko, bom z vami delila mojih 8 najljubših citatov, ki me rešijo, ko se svet zdi še posebno temen. Mislim, da bi morala biti z njimi opremljena vsaka punca.

 

VEŠ KATERE CITATE MORAŠ IMETI V MISLIH, KO SE  POČUTIŠ KOT DA SE TEŽA SVETA ZVIRA NATE? 

 

” My ambition in life is to be happy.” – Penelope Cruz

“The best friend you’ll ever have is yourself.” – Unknown

“For ever minute you are angry, you lose sixty seconds of happiness.” – Ralph Waldo Emerson

 “If you don’t stand up for something, you will fall for anything.” – Malcom X

“It’s better to be hated for what you are, than loved for something you are not.” – Andre Gide

 “The only real failure in life is one not learned from.” – Anthony D’angelo

“Trust yourself. You know more than you think you do.” – Benjamin Spock

 “The future belongs to those who believe in beauty of their dreams.” – Eleanor Roosvelt

 
Zaupajte vase bejbe 🙂 ! Jaz vrjamem v vas.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.