Azijski piščanec z bučkami in sezamom.

Azijski Piščanec

Vedno osupnem, kako hitro in enostavno lahko pripraviš okusno kosilo z azijskim priokusom. S sojino omako bi res lahko zavzeli svet. Jaz naravnost obožujem azijsko kuhinjo in upam, da mi do tridesetega  leta uspe prepotovati Kitajsko in  Japonsko, ter se sliniti nad njihovimi woki. Končno sem se po stotih letih naučila jesti z njihovimi palčkami, brez katapultiranja hrane po celi mizi.Upam da vesolje poplača moj trud z gostijo na vrhu kitajskega zidu. Just sayin’.

(ZA 2 OSEBI, 415 KALORIJ NA PORCIJO) 

SESTAVINE:

400g piščančjih prsi, narezanih na koščke
1 velika bučka, narezana na koščke
2 stroka česna – sesekljana
1 jedlina žlica sezamovega olja
1 jedilna žlica manj slane sojine omake
1 jedilna žlica ostrigove omake
2 čajni žlički riževega kisa
sezamova semena

 

PRIPRAVA: 

1.) V woku segrejte žlico sezamovega olja in dodajte sesekljan česen. Mešajte kakšno minuto in nato dodajte koščke piščanca. Kuhajte toliko časa, da se piščanec popeče na obeh straneh; približno 3 min.

2.) Prilijte sojino omako, ostrigovo omako in rižev kis. Vmešajte tudi koščke narezane bučke in mešajte 5 minut, da se vse sestavine prepojijo.

3.) Premestite v manjše skodelice, potresite s sezamovi semeni in postrezite z rižem ali drugo prilogo.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.