Fajite z dimljeno papriko, piščancem in zelenjavo.

Fajite z dimljeno papriko

Ko pride do pripravljanja prilog, fašem hud lenoritis. Če le lahko, se izmuznem kuhanju testenin, riža ali krompirčka, pa ne zato ker bi se bala ogljikovih hidratov, čisto nasprotno, enostavno mojemu telesu ne pašejo preveč – se posebej izdelki iz bele moke. Ko nastopijo vroči dnevi, se večkrat počutim, kot da mi v želodcu leži velika kepa, čemur posledično sledi utrujenost in spanec sredi dneva. V takih primerih je zame najboljša rešitev enostavna tortilja iz koruzne moke, polnjena z veliko zelenjave in okusnih piščančjih trakcev. Pa še pripravljena je v manj kot 15 minutah.

(ZA 4 TORTILJE, 440 KALORIJ NA PORCIJO)

SESTAVINE:

400g piščančjih prsi
1 rdeča paprika
1 rdeča čebula
1 skodelica koruze kuhane v sopari
Svež peteršilj
4 koruzne tortilje.

 

MARINADA:

2 jedilni žlici olivnega olja
2 jedilni žlici limoninega soka
2 čajni žlički mlete dimljene paprike
1 čajna žlička mlete kumine
Ščepec mletega čilija
Ščepec soli

 

NAVODILA:

1) Piščančje prsi narežite na tanke trakce in jih marinirajte  10 minut.

2) Vmes narežite papriko in rdečo čebulo na trakce, ter jih skupaj z želeno mero koruze postavite v manjšo posodico.

3) Ponev segrejte na srednje močnem ognju, ter dodajte piščančje trakce. Pražite in mešajte dokler niso zlato-rjavi na obeh straneh; približno 5 minut. V ponev dodajte zelenjavo in pražite še dodatni 2 minuti, da se sestavine dobro premešajo.

4) Zmanjšajte moč ognja, da se ne zažgejo vmes, ko pogrejete tortilje v pečici ali mikrovalovki.

5) Vsako tortiljo napolnite z mesno in zelenjavno mešanico, potresite s sveže nasekljanim peteršiljem, zvijte in veselo zagrizite.

P.S. Tortiljo lahko napolnite še s kakšnim drugim dodatkom. Sama priporočam guacamole , lahki jogurt ali nariban sir Cheddar.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.