Hranilna avokadova maska za obraz.

Avokadova Maska za Obraz

Tokrat bi rada z vami delila čisto enostaven recept za obrazno masko iz avokada. Za telo je potrebno skrbeti navzven in navznoter, jaz pa sem bila zadnja leta malce malomarna z nego obraza. Posledično se je mojih ličk lotila invazija drobnih mozoljčkov in srbečice, ki je nato zaradi raznih kremic iz trgovin prerasla v pravcato epidemijo. Ko sem se nekega dne zaradi srbečice spraskala do krvi, je bilo nekje potrebno potegniti črto. Vgenialnem preblisku sem nato zamenjala trgovinske police za kuhinjski pult, zavihala rokave in se stvari lotila “po kmečko”. In nato je prišla moja “Evreka!”

Čeprav se koža venomer obnavlja, je pomembno, da jo redno čistimo in vlažimo. DIY obraznih mask je kot rib v morju, a imajo skupni imenovalec – koža jih obožuje. Jaz pa tudi. Pa še vse sestavine imam pri roki. Avokadova maska je primerna za vse tipe kože, posebej pa jo priporočam tistim z suhimi predeli na obrazu, saj jih dobro navlaži in globinsko očisti. Ja izjemno osvežilna, pomirja razdražena območja, koža pa je po vitaminski bombi prožna in gladka.

 

SESTAVINE:

1/2 Zrelega avokada
1 Jedilna žlica medu
1 jedilna žlica grškega jogurta
1 jedilna žlica limoninega soka

 

NAVODILA:

Avokado razpolovimo, izdolbemo in zmečkamo z vilico. Dodamo med, grški jogurt in limonin sok, ter dobro zmešamo, da dobimo kremasto zmes. Uporabite res zrel avokado. drugače bo maska polna koščkev. Nanesite na obraz in po 15 minutah sperite z mlačno vodo. Simple as that.
 

 

Poslušajte svoje telo.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.