Že imaš svoj motivacijski kolaž?

Fitspo Collage

MOTIVACIJA JE NAŠE GORIVO. ŽENE NAS NAPREJ, DA SMO Z VSAKIM DNEM BLIŽJE SVOJEMU CILJU.

Kaj pa ko včasih ni dovolj močna, da nas postavi na noge? So dnevi, ko imamo na koncu jezika 1000 različnih izgovorov – zaspan dan, slabo počutje ,premalo časa itd. Ob takih trenutkih vsi potrebujemo spodbudno brco v rit, saj dobro vemo, da si za stvari, ki nam veliko pomenijo, lahko vzamemo čas če si le želimo. Moj problem je sledeč: v glavi se mi vedno kopiči nešteto idej, a si enostavno ne upam močno pritisniti na gas. Zaradi strahu si prigovarjam, da bom zagotovo nekaj zafrknila, namesto da bi preprosto začela in videla kam me pelje začrtana pot.

Ker imam vseeno željo v nečem uspeti, se tako optimistično lotim preveč projektov, ki mi jih ponujajo drugi ljudje. Vse skupaj se nato nagrmadi name in namesto odličnih rezultatov, ven pridejo polovični izdelki, cel kup furstracije ter kompletna blokada možganov. Motivacija izgine, jaz pa brezciljno preživljam dopoldneve pred ipadom ter buljim sezone »big bang theory« eno za drugo. Ko sem v takem stanju, rabim včasih skoraj cel mesec časa, da se sestavim. Zdaj imam tega dovolj. Ljudje me neprestano prosijo za usluge, takšne in drugačne, vse bi radi imeli zastonj in ker sem dobrega srca, si vedno odtrgam par ur zato, da jim odnesem rit. Seveda tega niti malo ne cenijo. Brez vesti še vneto tečnarijo kdaj bo stvar gotova.

Kakorkoli, želela sem povedati le to, da lahko veliko stvari razmesari našo motivacijo kot oster nož. Meni se je to zgodilo že neštetokrat, zato vam svetujem, da si raje postavite nižje cilje in najprej pomislite nase in na svoje potrebe. Kaj so vaše prioritete? Kaj so vaše želje? Čemu se lahko odrečete? Čemu se ne morete? Po dolgem razmisleku sem kar nekaj stvari črtala iz seznama, zato da lahko drugim posvetim več časa. Bolje pokositi enega zmaja, kot se neuspešno bojevati z desetimi hkrati.

Ena izmed idej, ki je na seznamu ostala nedotaknjena, je bila stran fitnessita, ki sem jo tudi pogumno spravila v pogon z začetkom Februarja. Začuda se uspešno borim s strahom pred novimi izzivi in morda prav zato motivacija iz dneva v dan samo raste. Za tak motivacijski dvig vam svetujem, da tudi ve trenirate v dobri družbi, sledite fitnes divam na instagramu in si ustvarite motivacijski kolaž, ki vas bo vsak dan spominjal na to, zakaj ste začele. Sama sem prepričana, da stvar deluje! Uporabite slike vašega sanjskega telesa, spodbudne besede, sanjskih lokacij itd. Sama sem si ga prilepila na zunanja vrata hladilnika, saj me ponavadi prav domača kuhinja spravi na grešna pota.

 

Nadaljujte z dobrim delom!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.