Mediteranska solata s piščancem in pinjolami.

Mediteranska Solata 1

Si tudi ti  solato-holik? Če si ob vprašanju veselo pokimala z glavo, ti bo tale mediteranska solata  hitro prirasla k srcu. Sama pri solatah ne uporabljam nikakršnih prelivov, razen limoninega soka ali lahkega jogurta, saj so velikokrat prave kalorijske bombe. Raje si izmišljam nove okusne marinade za meso, dodam več zelenjave in različne hrustljave oreščke.

(ZA 1 OSEBO, 415 KALORIJ)

SESTAVINE:

100g piščančjih prsi

1 jedilna žlica olivnega olja

1 jedilna žlica limoninega soka

2 čajni žlički posušenega origana

ščepec soli in popra

150g rukole

40g mozzarelle

60g češnjevega paradižnika

1 jedilna žlica pinjol

NAVODILA:

1.) Piščančja prsa, 5 minut mariniraj v olivnem olju, limoninem soku, origanu ter ščepcu soli in popra.

2.) Vmes nareži mozzarello in češnjev paradižnik na manjše koščke ter jih skupaj z rukolo in pinjolami zmešaj v večji skledi.

3.) Rebrasto posodo postavi nad srednje močen ogenj in na segreto dno dodaj piščančje fileje. Peci na vsaki strani prb. 3 minute oz. dokler vsaka stran ni zlato rjave barve.

4.) Vzami iz ponve in na majhni deščici razreži file na manjše koščke. Dodaj v skledo z solato, ter po potrebi še malo pokapaj z limoninim sokom.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.