Proteinske palačinke z jagodnim prelivom.

Proteinske Palačinke

Pa – pa – palačinke!  Kdo jih nebi? Za zajtrk si najraje pripravljam skodelice z jogurtom svežim sadjem in ovsenimi kosmiči, vendar se tu in tam rada tudi malo posladkam. Včasih se pač ne morem upreti vročemu jagodnemu prelivu in sočnim proteinskim palačinkam. Nom, nom, nom 😛

( ZA 2 OSEBI, 205 KALORIJ NA PORCIJO)

NAVODILA:

ZA MASO:

30g najljubših proteinov

30g polnozrnate moke

100g grškega jogurta 2%

1 veliko jajce

1 čajna žlička cimeta

košček kokosovega masla

ZA PRELIV:

1 kavna skodelica narezanih jagod

1/2 kavne skodelice vode

1 čajna žlička sladkorja

1 čajna žlička koruznega škroba

1 jedilna žlica vode

NAVODILA:

1.) Zmešaj vse sestavine za maso v večji posodi. Ponev za palačinke premaži s koščkom kokosovega masla in jo segrej nad srednje močnim ognjem.

2.) Z majhno zajemalko zajemi del mase in jo prelij na vročo površino. Ko se na vrhu začnejo pojavljati majhni mehurčki, obrni palačinko in na drugi strani peci še dodatni 2 minuti. Ponovi, dokler ne porabiš vse mase.

3.) Pusti palačinke, da se ohladijo in vmes pripravi jagodni preliv.

4.) Narezane jagode premesti v manjšo posodico, prelij z vodo in dodaj košček sladkorja. Mešaj dokler vsebina posodice ne zavre, nato zmanjšaj ogenj in pusti da malce brbota.

5.) V manjši skodelici zmešaj koruzni škrob in žlico vode in prelij v posodico z jagodami. Mešaj dokler se mešanica ne zgosti.

6.)  Prelij vroče jagode čez palačinke in postrezi z svežimi jagodami.

Leave a Reply

Your email address will not be published.