Proteinski browniji s temno čokolado

Fitnessita_Breakfast_Brownies_1

Fitnessita_Breakfast_Brownies_2

Ob jutranji pavici kdaj paše kaj sladkega kajne? Štejem si kot velik osebni uspeh dejstvo, da kave več ne sladkam, vendar se včasih ne morem upreti majhnim piškotkom, ki jih ponavadi postrežejo zraven. No, če mi jih ne odnese kakšen požrešen vrabček seveda.  Ker pa kljub vsemu sama nerada postrežem piškote, ko se mi na vratih pojavijo obiski, raje hitro spečem okusne proteinske brownije. Priprava je povsem enostavna, saj imam sama raje recepte, ki mi ne požrejo vseh živcev že v prvih petih minutah. Priporočam še posebej, če moraš nekaj na hitro pripraviti pa nimaš idej. Poleg tega da so omamno sočni, so tudi zdravi in lahko v njih uživate brez slabe vesti. Čing, čing, čing. Jackpot!

(12 KOSOV, 70 KCAL NA KOS)

SESTAVINE:

2 jedilni žlici čokoladnih proteinov “MyProtein

4 jedilne žlice nesladkanega kakava

2 jedilni žlici pirine moke

1/2 čajne žličke pecilnega praška

1/2 čajne žličke sode bikarbone

1 ščepec soli

1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta

6 jedilnih žlic mandljevega mleka

1 jedilna žlica medu

2 jedilni žlici mandljevega ali arašidovega masla

50g temne čokolade 85%

NAVODILA:

1.)  Pogrej pečico na 175˙C. Modelček za peko peciv obloži s peki papirjem, da boš brownije lažje dobila ven. Sama najraje obrišem dno posode in nato obliko izrežem, preostale robove pa pomažem s koščkom kokosovega masla. Tukaj sem uporabila pekač dimenzij 25 x 20 cm.

2.) V večji posodi zmešaj proteine, kakav, moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in ščepec soli. V manjši posodi z metlico zmešaj vanilijev ekstrakt, mleko, med in maslo, nato pa mokre sestavine previdno zmešaj v posodo s suhimi sestavinami.

3.)  Nasekljaj koščke temne čokolade in jih dodaj h masi. Lahko si pustiš tudi nekaj koščkov, da kolačke po vrhu posuješ z njimi.

4.)  Maso prelij v pekač in v pečici peči 20min. Pazi da jih ne pečeš predolgo, saj bodo postali suhi.

5.) Pekač vzemi ven iz pečice in pusti brownije, da se ohladijo. Nato modelček prevrni na glavo in razreži pecivo na 12 kosov. Lahko jih postrežeš tudi z gozdnimi sadeži ali potreseš s sladkorjem v prahu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.