Qunioa s kokosovim mlekom in medom

F_Breakfast_Quinoa_Coconut_2

F_Breakfast_Quinoa_Coconut_1

F_Breakfast_Quinoa_Coconut_3

Če bi  se lahko z eno besedo opisala v trenutnem stanju, bi izbrala “raztresena”. Včasih se počutim, kot da nekdo pritiska na daljinec in mi dneve predvaja z trikratno hitrostjo. Več kot presrečna sem, da moja kariera zavija v pravo smer, mi pa zaradi tega žal zmanjkuje časa za druge stvari, ki jih enako rada počnem, recimo branje, pisanje, fotografiranje  in kuhanje. Čeprav vedno več časa sanjarim o spanju, se trenutno poizkušam čim bolje prilagoditi novemu urniku in tempu, ter pametno izkoristiti vsako minuto, ki mi je na voljo. To je ena izmed stvari, o kateri je lažje debatirati kot prenesti v prakso, ampak sem tako kot zmeraj pozitivno optimistična.

Vedno bolj se zavedam kako zares pomembni sta pravilna prehrana in rekreacija v mojem delavniku. Če ne poskrbim za prvo, lahko dejansko čutim kako se mi postopoma izklapljajo možgani med sestanki. Če pa se ne posvetim drugi nikakor ne morem razbiti nakopičenega stresa, ki se nabere čez dan. Tako vsak dan obvezno začnem z energijsko nabitim zajtrkom. Moja obsesija s KOH Coconut 100% izdelki kar ne pojenja, zato jih veselo zlivam v smoothije, jutranje sadne skodelice in svojo kavo (kar je dejansko prava mala revolucija, saj jo do sedaj nisem pila z ničemer drugim kot izrecno s kravjim mlekom. I know, bad girl. Bad.).  Ker obožujem sladkano kvinojo tako za zajtrk kot za malico, sem pripravila nov recept, s katerim se lahko posladkaš tudi ti.

(ZA 4 OSEBE, 290KALORIJ NA PORCIJO)

SESTAVINE:

1 kavna skodelica kvinoje

1,5  kavne skodelica kokosovega mleka “koh coconut 100%”

o,5 kavne skodelice kokosove vode “koh coconut 100%”

1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta

1 jedilna žlice medu

1 jedilna žlica chia semen

1 jedilna žlica mandljevega masla

2 jedilni žlici vode

pest svežih borovnic

2 srednje velika kivija

Mleti kokos ali kokosov čips za posip

P.S. V kavni skodelici mora biti  približno 240ml tekočine oz  120g moke/sladkorja. Priporočam, da si izberete skodelico ki sprejme približno enake količine. Meni je resnično olajšala življenje.

NAVODILA: 

1.)  V posodo zmešaj kvinojo, kokosovo mleko, kokosovo vodo in vanilijo ter nato pristavi na močen ogenj.

2.) Počakaj da mešanica zavre in nato na nizkem ognju kuhaj 20 minut oz. dokler kvinoja ne popije večino tekočine.

3.) Med kvinojo zmešaj med, chia semena in mandljevo maslo, ter dve dodatni žlici vode.

4.) Postrezi toplo s svežimi borovnicami in narezanim kivijem na vrhu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.