Tajska solata s piščancem in indijskimi oreščki.

Naravnost obožujem solatke s piščančjim mesom, zelenjavo in hrustljavimi oreščki. Nekako mi ob mesu ne potegne gora testenin, še posebej v teh vročih dnevih, ko se počutim, da mi vsak gram ogljikovih hidratov tiči v želodcu kot cementna mešanica. Solatke so osvežilne, enostavne, pripraviš pa jih lahko na 101 način, tako da se jih nikoli zares ne naveličaš. Tokrat bi z vami rada delila tajsko solato s piščancem in indijskimi oreščki, začinjeno z okusno limetino marinado.

 

( ZA 1 OSEBO)

SESTAVINE:

2 fileja piščančjih prsi
Solata po lastni izbiri
Sojini kalčki
1 velik korenček
1 velika mlada čebula
3 žlice sezamovega olja
Pest indijskih oreščkov

 

MARINADA:

1 čajna žlička sušene tajske bazilike
Ščepec mletega koriandra
Ščepec mletega čilija
2 čajni žlički mletega česna
2 čajni žlički mletega ingverja
1 jedilna žlica svetle sojine omake
1 jedilna žlica ribje omake
1 jedilna žlica rjavega sladkorja
Sok pol limete

 

NAVODILA:

1.) V večji skledi zmešamo vse sestavine za marinado, dodamo piščančja fileja in mariniramo 15 minut.

2.) Vmes operemo solato, sojine kalčke, korenček in mlado čebulo. Korenček narežemo na tanke rezine, mlado čebulo pa sesekljamo. Solato prestavimo v večjo skledo, ostale sestavine pa

3.) Na rebrasti teflonski posodi segrejemo 2 žlici sezamovega olja in nato dodamo piščančja fileja. Pečemo na vsaki strani dokler ni meso rahlo “smoky”; približno 3 minute. Ko je pečen, ga prestavimo na desko in razrežemo na manjše koščke in nato dodamo v skledo s solaro. Marinade ne zlijemo stran.

4.)  Na ponvi segrejemo zadnjo žlico sezamovega olja, ter dodamo preostanek marinade. Rahlo premešamo in nato v ponev stresemo narezan korenček, sojine kalčke ter mlado čebulo. Hitro popečemo in dodamo solati.

<pstyle=”text-align: center;”>5.) Za konec sesekljamo še indijske oreščke ter jih za piko na i, potresemo čez meso in zelenjavo.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.